Гуцульська кухняТрадиції і сучасність
Кожен народ багатий на свою національну кухню. Але гуцули – це унікальний народ. Він славиться не лише своїми традиціями, обрядами, говіркою (діалектом), своїм національним одягом, своєю музикою і співанками, устроєм життя та особливим генетичним кодом Гуцулії. Дуже розмаїтою і багатою є гуцульська кухня. Вона вирізняється простотою і, водночас, оригінальністю.
Основними харчовими продуктами гуцулів наприкінці ХІХ ст. були кукурудзяна крупа і борошно, картопля, молочні продукти, капуста, квасоля, горох, біб. Майже щодня використовувалося кукурудзяне борошно, з якого на воді варили кулешу у глиняних горщиках або у великих чавунних казанах, бануш на сметані, кашу на молоці і пекли коржі-малаї. З молока робили сири, бринзу, гуслянку. М’ясо їли зрідка, в залежності від достатку родини і певною мірою — від пори року: влітку переважало волове, восени бараняче, взимку свиняче. Сучасна гуцульська кухня успадкувала давні страви, поповнилася новими і стала різноманітнішою. Широко вживаними залишилися сири, бринза, бануш, кулеша, гуслянка. І мало що змінилося з давніх у способах їх приготування. Традиційним залишилося використання кукурудзяних крупи та борошна.
ЗАКУСКИ
- .
- .
- .
САЛАТИ
- .
- .
- .
ОСНОВНІ СТРАВИ
- .
- .
- .
ДЕСЕРТИ
- .
- .
- .
Години роботи
Спеціально для вас:
Сніданок: 8:00 – 9:00
Вечеря: 18:00 – 19:00
.
Замовлення
По телефону
+38 098 334 31 65
SIDEY80@UKR.NET
Гуцульська кухня вирізняється простотою і водночас оригінальністю страв та надзвичайно багата національними традиціями та розмаїттям.